top of page

I Edvard Munchs fotspor - ÅSGÅRDSTRAND

Av alle de steder som Edvard Munch har bodd og virket, er det i Åsgårdstrand han har etterlatt seg mest tydelige spor. «Her har jeg malt i mer enn 30 år, mine beste bilder , samt studier til Livsfrisen ».

 

Åsgårdstrand ble forløsende for Munch som kunstner, som maler av det moderne menneskets sjelsliv . Det var sommeren 1889 at Munch første gang slo seg ned her, og man kan si at med Åsgårdstrand går landskapet inn som et levende ledd i hans kunst. Den buktende , myke , uttrykksfulle og fargerike strandlinjen med dens rullesteiner, og ikke minst fullmånens gullsøyle over fjorden kjennetegner mange av bildene hans herifra.

 

Bli med og opplev Munchs hus og landskapet i Åsgårdstrand, høyst levende kulturminner og bakgrunn for sentrale bilder fra verdens kunsthistorie. Vi går i Munchs fotspor en times tid og får oppleve de steder han malte blant annet Pikene på broen, 4 piker i Åsgårdstrand, Sommernatt, Inger på stranden, Stjernenatt, Kiøsterudgården, Livets dans, Melankoli, og Sommernatt. Stemmen. Deretter besøker vi Munchs hus, hans første egne hjem, men også det eneste bevarte, intakte hjem etter verdenskunstneren.

 

Et besøk her berører – vi kommer tettere på Edvard Munch enn noe annet sted!

Etter lunsj drar vi tilbake til Oslo og får en guidet omvisning på Freia Chokoladefabrik av Munchs «Freiafrisen», hvor alle 12 bilder har motiv hentet fra Åsgårdstrand. Vi avslutter turen på Munchmuseet.

Hovedturen går fra 08:30 til 17:00 og koster NOK 1.790,- pr. person, som inkluderer transport tur/retur Oslo – Åsgårdstrand i meget komfortabel buss, kaffepause med Krabbelure på Munchs kafé, 1 ½ times guidet vandring i Åsgårdstrand og omvisning i Munchs hus, spesialkomponert lunsj på Grand Hotel, guidet omvisning av «Freiafrisen», og en times besøk i Munchmuseet.

Hovedturen slik beskrevet ovenfor er den lengste og kan spesialsys ned til det antall timer eller pris som er ønskelig for din gruppe. Disse turene er forbeholdt forhåndsbestilte turer for grupper på 20 personer. Prisen vil bli justert for mindre eller større grupper enn 20 personer.

 

For mer informasjon vennligst kontakt Northway AS ved reiseleder Silvia C. Leine

 

silvia @uniquetours.no

+ 47 45 60 37 56

bottom of page