I Edvard Munchs fotspor - LØTEN

Edvard Munch ble født på gården Engelaug Østre i Løten den 12. desember 1863. Familien Munch flyttet til Oslo da Edvard var bare ti måneder gammel, men familien beholdt den gode kontakten med sine venner på Engelaug gård. Senere i livet besøkte Munch Løten og Engelaug Østre gjentatte ganger, og oppholdene i området skulle gi ham inspirasjon til senere verk.


Vi følger i Edvard Munchs fotspor og kjører til Munch-senteret i Løten. Museet er plassert på Klevfos Industrimuseum på Ådalsbruk og er nabotomten til Engelaug. Etter en kaffepause og kort omvisning i den autentiske Klevfos Cellulose & Papirfabrikk fra 1888, besøker vi Munch-senteret hvor vi får en times orientering om Munch og Løten. Deretter tar vi en kort gange til Edvard Munch Kunstverksted hvor vi får mulighet til å lage vårt eget grafiske trykk av noen utvalgte Munch-motiv.


Etter oppholdet på grafikkverkstedet kjører vi til Munchs fødested Østre Engelaug gård, hvor vi tar et kort fotostopp. Vi fortsetter turen til Løten togstasjon hvor vi får servert en velsmakende lunsj i den koselige Nærstasjonen Kafé og Landhandleri.
Etter lunsj går turen videre til Løten Kirke hvor lille Edvard ble døpt for andre gang, fire måneder etter hastedåpen ved fødselen. Etter et kort stopp foran kirken, kjører vi forbi Løiten Brænderi og tar indre vei for å kikke på noen av de gårdene som familien Munch knyttes til under deres opphold i Løten. Deretter tar bussen oss tilbake til Oslo.


Dagsturen går fra 08:30 til 16:30 og koster NOK 1.425,- pr. person, som inkluderer transport Oslo Rådhus – Løten – Oslo Rådhus i meget komfortabel buss, kaffe/lokal bakst på Klevfos Industrimuseum, inngang og 1 times orientering om Edvard Munch og Løten, kunstnerisk utfoldelse på grafikkverkstedet, samt 2 retters lunsj på Nærstasjonen Kafé.

 

Hovedturen slik beskrevet ovenfor er den lengste og kan spesialsys ned til det antall timer eller pris som er ønskelig for din gruppe. Disse turene er forbeholdt forhåndsbestilte turer for grupper på 20 personer. Prisen vil bli justert for mindre eller større grupper enn 20 personer.

 

For mer informasjon vennligst kontakt Northway AS ved reiseleder Silvia C. Leine

 

silvia @uniquetours.no

+ 47 45 60 37 56