top of page

I Edvard Munchs fotspor - Løten

Edvard Munch ble født på gården Englaug Østre i Løten den 12. desember 1863. Familien Munch flyttet til Oslo da Edvard var bare ti måneder gammel, men familien beholdt den gode kontakten med sine venner på Englaug gård. Senere i livet besøkte Munch Løten og Englaug Østre gjentatte ganger, og oppholdene i området skulle gi ham inspirasjon til senere verk. 


Vi følger i Edvard Munchs fotspor og kjører til Munch-senteret i Løten. Museet er plassert på Klevfos Industrimuseum på Ådalsbruk. Etter en kaffepause og kort historiefortelling i den autentiske Klevfos Cellulose & Papirfabrikk fra 1888, besøker vi Munch-senteret hvor vi får en times orientering om Munch i Løten. Deretter tar vi en kort gange til Edvard Munch Kunstverksted hvor vi får mulighet til å lage vårt eget grafiske trykk av noen utvalgte Munch-motiv.


Etter oppholdet på grafikkverkstedet kjører vi til Munchs fødested Østre Englaug gård, hvor vi tar et kort fotostopp. Vi fortsetter turen til Løten togstasjon hvor vi får servert en velsmakende lunsj i den koselige Nærstasjonen Kafé og Landhandleri. 


Etter lunsj går turen videre til Løten Kirke hvor lille Edvard ble døpt for andre gang, fire måneder etter hastedåpen ved fødselen. Vi ser på gravplassen til Svartbækken og får høre den dramatiske historien som var foranledningen til Munchs bilde «Morderen». 


Dagsturen med oppstart i Oslo eller i Hamar er den lengste og kan spesialsys ned til det antall timer eller pris som er ønskelig for din gruppe. Disse turene er forbeholdt forhåndsbestilte turer for små og mellomstore grupper. 

For mer informasjon vennligst kontakt Northway AS ved reiseleder Silvia C. Leine

 

silvia @uniquetours.no

+47 456 03 756

bottom of page