top of page

I Edvard Munchs fotspor - OSLO

Oslo er byen hvor Edvard Munch vokste opp og startet som kunstner. Her tilbrakte han også de siste tiårene av sitt liv. I dag huser Oslo store deler av Munchs kunstneriske produksjon, inkludert hans største mesterverk. Bli med i Munchs fotspor for å bli bedre kjent med en av de største kunstnerne i moderne tid!

Vi starter turen på Karl Johans gate, hvor den øvre delen, fra Egertorget i retning slottet, knytter sammen flere sentrale steder i Munchs liv. I bygget "Pultosten" ved Stortings plass leide han som ung kunstner atelier og fikk veiledning av maleren Christian Krohg. Grand Café, et populært vannhull og arnested for diverse strømninger i Kristianias kunstliv, lå et steinkast unna. Blomqvist Kunsthandel, hvor Munch holdt flere av sine viktigste utstillinger, holdt til i Karl Johans gate 35. I samme kvartal lå også Dioramalokalet der hovedverket Livsfrisen ble stilt ut i 1904.

Vi går fra Karl Johans gate til hans barndomshjem i Pilestredet 30 A og B. Vi fortsetter turen til Universitetet i Oslo hvor vi får en kort orientering om de monumentale Munch-maleriene i Aulaen.

Trikken tar oss videre til Ekeberg-parken og Karlsborg Spiseforretning. Her blir det en times lunsjpause før vi går til den fantastiske utsiktsplassen like ved og skuer over Oslo og det nye Munchmuseet. Deretter går vi til plassen hvor Munch fikk inspirasjonen til Skrik.

Vi avslutter turen på det nye Munchmuseet med en times omvisning i utvalgte saler.

Den guidede turen går fra 09:00 til 16:00, koster NOK 1.250,- pr. person og inkluderer følgende: flere trikkebilletter, enkel lunsj (drikke kommer i tillegg), guidet omvisning på Munchmuseet.

Munch-turen slik beskrevet ovenfor er den lengste og kan spesialsys ned til det antall timer eller pris som er ønskelig for din gruppe. Disse turene er forbeholdt forhåndsbestilte turer for grupper på 20 personer. Prisen vil bli justert for mindre eller større grupper enn 20 personer.

For mer informasjon, vennligst kontakt Northway AS ved reiseleder Silvia C. Leine.

silvia@uniquetours.no 

+ 47 45 60 37 56 
 

bottom of page