I Edvard Munchs fotspor - OSLO

Oslo er byen hvor Edvard Munch vokste opp og startet som kunstner. Her tilbrakte han også de siste tiårene av sitt liv. I dag huser Oslo store deler av Munchs kunstneriske produksjon, inkludert hans største mesterverk. Bli med i Munchs fotspor for å bli bedre kjent med en av de største kunstnerne i moderne tid!

 

Vi starter hoved turen på Karl Johans gate, hvor den øvre delen, fra Egertorget i retning slottet, knytter sammen flere sentrale steder i Munchs liv. I bygget "Pultosten" ved Stortingsplassen leide han som ung kunstner atelier og fikk veiledning av maleren Christian Krohg. Grand Café, et populært vannhull og arnested for diverse strømninger i Kristianias kunstliv, lå et steinkast unna. Blomqvist Kunsthandel, hvor Munch holdt flere av sine viktigste utstillinger, holdt til i Karl Johans gate 35. I samme kvartal lå også Dioramalokalet der hovedverket Livsfrisen ble stilt ut i 1904.

Vi går til hans barndomshjem i Pilestredet 30 A og B. Vi fortsetter turen til Universitetet i Oslo hvor vi får en kort orientering om de monumentale Munchmaleriene i Aulaen. Turen går deretter til Nasjonalmuseet hvor vi får en guidet omvisning i Munch rommet.

Trikken tar oss videre til Ekebergparken og Karlsborg Spiseforretning. Her blir det en times lunsj pause før vi går til den fantastiske utsiktsplassen like ved og skuer ut over Oslo og det Nye Munchmuseet. Deretter går vi til plassen hvor Munch fikk inspirasjonen til Skrik , og avslutter den guidede turen her. Vi drar tilbake til Oslo sentrum.

 

I tillegg til hovedturen kan det bestilles to guidede turer som går med egen buss fra Ekebergåsen:

- Freia Chokoladefabrik og de 12 bildene i Munchs Freiafrisen

- Ekely, Edvard Munchs atelier de siste tiår av hans liv

Hovedturen går fra 08:30 til 14:30 og koster NOK 990, - pr. person

Hovedturen med en av de to tilleggsturene går fra 08:30 til 16:00 og koster NOK 1.350, - pr. person.

Hovedturen slik beskrevet ovenfor er den lengste og kan spesialsys ned til det antall timer eller pris som er ønskelig for din gruppe. Disse turene er forbeholdt forhåndsbestilte turer for grupper på 20 personer. Prisen vil bli justert for mindre eller større grupper enn 20 personer.

For mer informasjon , vennligst kontakt Northway AS ved reiseleder Silvia C. Leine

silvia@uniquetours.no

+ 47 45 60 37 56