top of page

I Edvard Munchs fotspor - JELØYA/MOSS

Edvard Munch leide Grimsrød gård på Jeløya ved Moss, fra 1913 til 1916, en bolig som kom i tillegg til de i Åsgårdstrand, Kragerø og Hvitsten. På Grimsrød «herregård» fant han plass nok til å fortsette arbeidet med de monumentale auladekorasjonene, spesielt med det tredje hovedmotivet Alma Mater. Her utforsket, produserte og lagret han mengder av grafiske verk, og her malte han mange portretter av tilreisende venner og bekjente.


Vi følger i Munchs fotspor og kjører inn i det vakre herregårds-landskapet med utsikt over jorder, skoger og fjorden. Vi kommer til Alby Gård og Galleri F15, hvor det blir kaffepause, besøk av Galleri F15, og avslutningsvis et innholdsrikt foredrag fra Munchs tid på Jeløya.


Vi fortsetter turen til ærverdige Refsnes Gods, hvor vi får servert en spesial-komponert lunsj i Restaurant Munch. Her henger 8 Munch-bilder, som de ansatte vil fortelle oss litt mer om.


Etter lunsj tar bussen oss til Grimsrød Gård. Her går vi av og tar en 20 minutters fotspor-tur fra Grimsrød til Moss jernbanestasjon og går den samme turen som Edvard Munch gikk hver morgen før frokost for å kjøpe dagens aviser og tømme sin romslige postboks. Etter denne korte vandringen tar bussen oss tilbake til Oslo.


Dagsturen går fra 09:00 til 16:00 og koster NOK 1.690,- pr. person, som inkluderer transport Oslo Rådhus – Jeløya Moss – Oslo Rådhus i meget komfortabel buss, kaffe/Albykringle på Alby Gård, inngang til Galleri F15, en times foredrag om Munch på Jeløya, 2 retters varmlunsj og kort foredrag på Refsnes Gods, kort byvandring i Moss.


Hovedturen slik beskrevet ovenfor er den lengste og kan spesialsys ned til det antall timer eller pris som er ønskelig for din gruppe. Disse turene er forbeholdt forhåndsbestilte turer for grupper på 20 personer. Prisen vil bli justert for mindre eller større grupper enn 20 personer.


For mer informasjon vennligst kontakt Northway AS ved reiseleder Silvia C. Leine 


silvia@uniquetours.no
+ 47 45 60 37 56 

bottom of page