top of page

I Edvard Munchs fotspor - Åsgårdstrand og Kragerø

«Kom, så går vi og ser på bildene mine. – Der kan De se, de er her alle sammen. Det er bare menneskene som skifter litt». Av alle de steder som Edvard Munch har bodd og virket, er det i Åsgårdstrand han har etterlatt seg de tydeligste spor. Det var sommeren 1889 at Munch første gang slo seg ned her. Med Åsgårdstrand går landskapet inn som et levende ledd i hans kunst.

 
Etter en times busstur, ankommer vi Munchs kafé i Åsgårdstrand. Her tar vi en pause med kaffe og «krabbelure», en bakst Edvard Munch ofte fikk servert ved stambordet sitt.  Vi går i Munchs fotspor og får oppleve de steder han malte Pikene på broen, Fire piker i Åsgårdstrand, Sommernatt. Stemmen, Inger på stranden, Stjernenatt, Livets dans og Melankoli. Deretter besøker vi Munchs Hus, hans første egne hjem, og også det eneste bevarte, intakte hjem etter verdenskunstneren. Et besøk her berører – vi kommer tettere på Edvard Munch enn noe annet sted!


Etter lunsj tar bussen oss videre til Kragerø.


Edvard Munch bodde på Skrubben i Kragerø fra 1909 til 1915. Her opplevde han en av sine mest kreative perioder. Han ble inspirert av menneskene og naturen rundt seg til å skape blant annet hovedverkene Solen og Historien.


Vi går i Munchs fotspor og får en guidet tur til Munchs viktigste Kragerø-motiver. Vandringen går gjennom strøk og gater som man vanligvis ikke oppsøker, og til malerens hjemsted på Skrubben hvor han malte Solen. Turen går opp til heiene bak byen, hvor Munch malte Den gule tømmerstokken. Vi avslutter vandringen på det siste Munch-punktet og inntar en bedre middag på restauranten like ved. Etter middagen tar bussen oss tilbake til Oslo. 


Dagsturen slik beskrevet ovenfor er den lengste og kan spesialsys ned til det antall timer eller pris som er ønskelig for din gruppe. Disse turene er forbeholdt forhåndsbestilte turer for små og mellomstore grupper. 
 

For mer informasjon vennligst kontakt Northway AS ved reiseleder Silvia C. Leine

 

silvia @uniquetours.no

+47 456 03 756

 

bottom of page