top of page

I Edvard Munchs fotspor - Åsgårdstrand og Kragerø

«Kom, så går vi og ser på bildene mine. – Der kan De se, de er her alle sammen. Det er bare menneskene som skifter litt». Av alle de steder som Edvard Munch har bodd og virket, er det i Åsgårdstrand han har etterlatt seg de tydeligste spor. Det var sommeren 1889 at Munch første gang slo seg ned her. Med Åsgårdstrand går landskapet inn som et levende ledd i hans kunst. 


Etter en times busstur, ankommer vi Munchs kafé i Åsgårdstrand. Her tar vi en pause med kaffe og «krabbelure», en bakst Edvard Munch ofte fikk servert ved stambordet sitt.  Vi går i Munchs fotspor og får oppleve de steder han malte Pikene på broen, Fire piker i Åsgårdstrand, Inger på stranden, Livets dans, Melankoli. Deretter besøker vi Munchs Hus, hans første egne hjem, og også det eneste bevarte, intakte hjem etter verdenskunstneren.


Vi inntar lunsj på Grand Hotel, med vakker utsikt over fjorden og ser rett på Munchs motiv i «Pikene på broen». Under desserten vises filmen «Nordlandspiken», en 30 minutters film om Edvard Munchs siste modell. Etter lunsj tar bussen oss videre til Kragerø.
Edvard Munch bodde på Skrubben i Kragerø fra 1909 til 1915. Her opplevde han en av sine mest kreative perioder. Han ble inspirert av menneskene og naturen rundt seg til å skape blant annet hovedverkene Solen og Historien.


Vi går i Munchs fotspor og får en guidet tur til Munchs viktigste Kragerømotiver – og til de steder hvor maleren sto og malte sine berømte bilder. Vandringen går gjennom strøk og gater som man vanligvis ikke oppsøker, og til malerens hjemsted på Skrubben hvor han malte Solen. Turen går opp til heiene bak byen, hvor Munch malte Den gule tømmerstokken. Vi avslutter vandringen på det siste Munch-punktet og inntar en bedre middag på restauranten like ved. Etter middagen tar bussen oss tilbake til Oslo. 


Dagsturen går fra 08:30 til 20:30 og koster NOK 1.990,- pr. person, som inkluderer transport Oslo – Åsgårdstrand – Kragerø – Oslo i meget komfortabel buss. I Åsgårdstrand inngår kaffe og krabbelure på Munchs kafé, guidet vandring med omvisning i Munchs hus, lunsj på Grand Hotel, med filmfremvisning. I Kragerø inngår en to timers guidet vandring, og middag på restaurant Admiralen. 


Hovedturen slik beskrevet ovenfor er den lengste og kan spesialsys ned til det antall timer eller pris som er ønskelig for din gruppe. Disse turene er forbeholdt forhåndsbestilte turer for grupper på 20 personer. Prisen vil bli justert for mindre eller større grupper enn 20 personer. 

For mer informasjon vennligst kontakt Northway AS ved reiseleder Silvia C. Leine

silvia@uniquetours.no

+ 47 45 60 37 56

bottom of page